Bengaals rood


Bengaals rood 1.0

afbeelding

Bron: Uploaded by Snek01
( CC BY 2.0 )

warme, blauwrode of dieproze kleur; warme, blauwrode of dieproze kleurstof

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bengaals rood…

is een kleurstof; is een kleur

      Algemene voorbeelden


      Terug naar Vaste planten lijst. Phlox panicul. 'Tenor'. Nederlandse naam: Vlambloem. Bloeiwijze: Bloei is bengaals rood in juli-september.

      http://www.verhallenvof.nl/Planten/Phloxpanicul.%27Tenor%27.htm,

      Met behulp van een roze kleurstof (Bengaals Rood) kunnen de filamentjes en onregelmatigheden in het hoornvliesoppervlak nog beter aangetoond worden. Het nadeel van deze kleurstof is dat het heel erg prikt, soms nog na enkele uren, en daarom wordt het nog weinig gebruikt.

      http://www.agisweb.nl/Voor_Consumenten/Agis_Extra_s/Zorgservice/Medische_encyclopedie/Medische_encyclopedie?page=2&index={24c24195-a411-438f-933c-882837ca789b}

      Het televisiescherm gloeide als een lampion, de hele woonkamer in een helse gloed zettend. Katrien zat naar het scherm te kijken, uiterlijk onbewogen. Haar gezicht, haar hele voorkant, weerkaatste het Bengaalse rood.

      Het goddelijke monster, Tom Lanoye,

      Echt luxueus wordt het als uw keuze op de uitrustingen nappaleer/exclusief nappaleer valt: dan worden de zittingen met het fijnste nappaleer in Bengaals rood, nootbruin/mokkabruin of zwart overtrokken.

      http://m.mercedes-benz.nl/models/show/content/netherlands/mpc/mpc_netherlands_website/nl/home_mpc/passengercars/mobile/mbp/new_cars/model_overview/slk-class/r172/highlights/roadster/panoramicvarioroof.html,